Senaste

Damlaget förlorade mot serieledarna

Effektivitet är en avgörande ingrediens i en fotbollsmatch. Det fick Krafts damlag erfara då man i kväll mötte serieledande FC Sport-j på Cirkelvägens plan i Vasa. Hemmalaget vann matchen med 7-1 (3-0) och Emma Manngård stod för Krafts mål.

De stora siffrorna till trots var Kraft på inget sätt utspelade i matchen, vilket man var då lagen tidigare i somras möttes i Närpes. Nu var man spelmässigt riktigt bra med i matchen.

Fotboll går ut på att hålla tätt bakåt, och inte ge motståndarna några chanser, medan man själv ska ta vara på de chanser man ges eller skapar. Det var vad Sport gjorde i kväll, man gav inte Kraft några chanser att utnyttja sitt bollinnehav medan man själva med en hög procent utnyttjade sina chanser, varav de flesta var bjudningar från Kraft.

Hemmalaget hade ett visst övertag under det ganska intensiva regn som föll under den första halvleken och tog ledningen efter fem minuters spel. Sedan spädde man på med två mål till under halvlekens första halva. Kraft kom till en del lägen via inlägg, men hade sin bästa chans i slutet av halvleken då Ida Landgärds som avslutning på ett läge fick på ett skott som målvakten med visst besvär räddade.

Till andra halvleken hade regnet upphört, och Kraft inledde halvleken bra och hade mera boll än Sport under den första halvan. Ändå var det hemmalaget som kunde utöka sin ledning drygt halvvägs in i halvleken, innan Emma Manngård efter ett långt inkast från Landgärds reducerade för Kraft.

Någon mera måljakt hann Kraft inte inleda för Sport replikerade nästan omgående genom att göra 5-1 och sedan kom de två sista målen av bara farten. I skytteligaledaren Madeleine Hambergs frånvaro, hon befann sig bredvid planen, stod Satu Karppinen för fyra av hemmalagets mål.

Spelmässigt var matchen för Kraft del ett steg framåt jämfört med hemmamatchen mot KuRy, men för många misstag mot en för bra motståndare kostade den här gången ganska mycket. Nämnas kan också att laget för närvarande har ganska många spelare frånvarande av olika orsaker, och man var på resa med endast 13 spelare.

Två tredjedelar av säsongen är nu spelad för Krafts del, omgången som helhet färdigspelas på söndag, och laget ligger på femte plats itabellen. Sport har gjort ett ryck i toppen, men mellan lagen på platserna 2-5 är det fortfarande jämnt.

På onsdag åker Kraft till Vörå för möte med Norrvalla FF, ett lag som tampas om samma placeringar som Kraft.