Senaste

Damlaget hade uppvisning på konstgräset

Krafts damlag bjöd stundtals på rena skönspelet då man i kväll på Mosedals konstgräsplan vann med 7-1 (5-1) över FC Komu från Korsholm. Emma Manngård stod för ett hattrick, medan Wilma Lassfolk gjorde två mål och Linnea Göthelid och Alexandra Söderback ett var.

Speciellt i första halvlek stod laget för en helgjuten insats och ledde med 5-1, medan spelkvalitén sjönk något i andra halvlek.

Matchen var bara fyra minuter gammal då Emma Manngård gav en genomskärare till Linnea Göthelid som tog sig förbi målvakten och rullade bollen i tomt mål till 1-0. Hennes första seriemål i damlaget. Sedan stod Manngård själv för målfabrikationen vid de tre följande målen.

Hennes första mål kom vid 14 minuter då hon i efterspelet till en fast situation fick bollen i straffområdet, tog sig förbi en motståndare och rullade bollen i mål. Fyra minuter senare kom Wilma Lassfolk loss till höger i straffområdet och spelade in till Manngård som säkert placerade bollen i mål. Manngård fastställde sitt hattrick vid en halvtimmes spel med att rycka förbi en motståndare till vänster i straffområdet och placera bollen i mål vid bortre stolpen till 4-0.

Innan 4-0 målet hade FC Komu reducerat då en spelare efter en frispark kom åt att skjuta ribba in i Krafts straffområde.

Ett mål till skulle det ännu bli i halvlek ett, och det var Alexandra Söderback som precis som i föregående hemmamatch drog en frispark från vänster direkt i mål.

Den andra halvleken blev som sagt var spelmässigt sämre, men Kraft kunde i alla fall utöka sin ledning med ytterligare två mål. Båda målen gjordes av Wilma Lassfolk, som tillsammans med Emma Kunnaspuro och Erika Harju, var upplyfta från B-flickslaget.

Vid 6-1 fick Lassfolk bollen från högerkanten, tog emot den innanför straffområdet och placerade den i mål vid stolproten, och gjorde sitt första damlagsmål i karriären. Det sista målet hade sin upprinnelse i att Emma Kunnaspuro vann bollen på offensiv planhalva och spelade fram till Lassfolk som tog sig förbi en motståndare innan hon placerade bollen förbi målvakten.

Kraft hade bud på ytterligare mål i matchen, men även FC Komu hade något fler läge än sitt mål.

– Vi tog tag i matchen på en gång och höll sedan i spelet matchen igenom, även om det blev lite sämre i andra halvlek. Vi var det bättre laget, och tjejerna gjorde det riktigt bra. Och roligt att de fick göra flera mål, säger tränaren Sead Ustic.

I och med segern ligger Kraft på tredje plats i tabellen, som dock är ganska haltande. Till lagets nästa match är det nästan två veckor, söndagen den 7 juni möter man KuRy i Kurikka.