Senaste

Damlaget tog hemmaseger

Krafts damlag tog en 2-1 (1-0) seger mot FC Brändöpojkarna hemma på konstgräsplanen då laget efter en sommarpaus återupptog seriespelet på tisdagskvällen.

Kraft tog ledningen redan i den nionde minuten då Senni Tammisto fick bollen från Karita Luoma, vände bort en försvarare och placerade in 1-0. Första halvleken gick i Krafts kommando, och man skapade ett flertal hörnor men lyckades inte utöka målskörden.

I den andra halvleken gled initiativet över till gästerna, och Kraft hade svårt att till något eget spel. Det skapade inga klara målchanser, men ändå låg en kvittering i luften. I stället var det Kraft som utökade sin ledning till 2-0 med drygt tio minuter kvar. Målet var en verklig pärla, då bollen efter en hörna kom ut till Maria Westdijk som från drygt 20 meter drog till direkt och bollen for som en projektil under ribban.

Bara fyra minuter senare fick Brändöpojkarna till en reducering då en långboll rann rakt igenom Kraftförsvaret och friställde en av deras spelare. I slutet kunde Kraft sedan hålla undan och bärga tre poäng.

De tre poängen innebär att laget avancerar ett par pinnhål i en dock haltande tabell. Nämnas kan också att Kraft saknade tre vanligtvis tongivande spelare av olika orsaker, lagkaptenen Alexandra Söderback, bästa målskytten Emma Manngård och mittfältsdynamon Ida Landgärds.

Närmast väntar två bortamatcher för damlaget, den första mot SeMi i Ylistaro på tisdag.

Spelare mot Brändöpojkarna: Linnea Strand, Karita Luoma, Julina Lillandt, Mirella Peltonen, Sofie Sörhannus, Lilja Öhman, Ida Vikars, Maria Westdijk, Melinda Peltonen, Wilma Lassfolk, Senni Tammisto, Cajsa Ivars, Anna Åstrand, Marie Lövholm, Janina Luhtala, Josefine Bonde, Jasmine Björknäs