Senaste

Damlaget tog kämpaseger i hemmapremiären

Krafts damlag inledde hemmaspelet i årets damtrea med en 2-1 (1-1) vinst över SeMi från Seinäjoki. För lagets mål svarade Cajsa Ivars och Alexandra Söderback.

Damlaget anammade samma taktik som herrlaget gjorde i sin första hemmamatch, nämligen om inte spelet flyter får man kämpa i stället. För spelet flöt inte alls bra i det råkalla vädret, men spelarna kämpade så att Mosedals konstgräsplan nästan glödde. Och de var väl värda att få dansa och fira efter slutsignalen som kom efter fem minuters övertid som domaren hittade någonstans.

Kraft öppnade matchen bäst och tog ledningen redan efter någon minut då Alexandra Söderback bröt ett uppspel och spelade fram till Cajsa Ivars som satte 1-0. De följande minuterna hade Kraft ytterligare något tillbud, men sedan tog gästerna över allt mera i medvinden. Vid 20 spelade minuter kvitterade SeMi på en hörna där bollen efter visst studsande hamnade i Krafts mål.

Under andra halvan av första halvlek hade gästerna greppet om spelet och skapade flera fem före chanser, men 1-1 stod sig till paus.

I andra halvlek hade Kraft medvind och tog över spelet, även om SeMi kom i en del snabba attacker. Med dryga kvarten kvar fick Kraft en frispark utanför straffområdet till höger om gästernas mål, och Alexandra Söderback klev fram och satte bollen snyggt i mål i bortre hörnet. Hemmalaget hade bud på ytterligare lägen i andra halvlek, men det allra sista saknades för att få till ytterligare något mål. I stället kunde SeMi ha kvitterat igen, först på ett skott från halvdistans som Maria Westdijk, som för kvällen vaktade målet, fint räddade och sedan på ett distansskott i ribbans överkant.

I slutet fick gästerna till en viss press, men Kraft höll undan och knep sina första tre poäng för säsongen.

– Jag är glad för flickornas skull. De var värda det här, och nu är det bara att köra vidare, säger Kjell Berg, som var tränare eftersom Sead Ustic är på resa.

För damlaget fortsätter seriespelet med bortamatch mot BK-48 i Vasa nästa fredag.