Senaste

Damlaget vände och vann i slutminuterna

Med två mål under matchens sista skälvande minuter lyckades Krafts damlag i kväll vända ett underläge 1-2 till seger med 3-2 borta mot FC Komu i Smedsby. Laget tog därmed sin fjärde raka vinst. Anna Åstrand, Julina Lillandt och Emma Manngård stod för Krafts mål. För Åstrand och Lillandt var det första målen i damlaget.

På den lilla och ojämna planen i Smedsby blev spelet ganska tajt, och det fanns inte så mycket ytor att spela på. Kraft som gärna vill rulla bollen lite mera anpassade sig ändå bra till situationen, och trots underläge i halvtid dominerade laget den första halvleken klart.

Redan efter fyra minuter tog man ledningen då bollen efter en hörna hamnade på vänsterkanten därifrån Cajas Ivars gav ett inlägg som Anna Åstrand mötte och placerade bollen i mål.

Efter det hade Kraft ett antal fem före lägen, men den där sista skärpan framåt saknades. Hemmalagets kvittering i den 35 minuten kom lite ur tomma intet, då Jenni Salomäki kunde placera in 1-1 efter en stolpretur. Av bara farten gjorde sedan Emma Metsäranta 2-1 till FC Komu då hon från högerkanten fick på en bra träff som gick i mål under ribban.

Kraft fick en bra chans till kvittering då Ivars fälldes i vad som var på gränsen till ett friläge, men Alexandra Söderbacks frispark gick aningen över ribban.

Andra halvlek blev spelmässigt jämnare, och hemmalaget hade bland annat en frispark som smet precis utanför. Kraft hade svårt att få till det egna spelet, men skapade ändå en del riktigt vassa lägen där Ida Landgärds, Ivars, Amanda Sörhannus och Emma Manngård var närmast att näta.

Under de sista cirka 15 minuterna fick man igen tag i spelet, men det dröjde till fyra minuter från slutet innan utdelningen kom då Julina Lillandt kunde placera bollen i mål på en hörna från Landgärds.

Precis som i föregående match hemma mot BK-48 visade Kraftdamerna en vilja som gav ett segermål i slutet. I föregående match kom avgörandet i nästsista minuten, nu i sista och det var den här gången Manngård som fick bollen i straffområdet och satte den i mål vid stolproten. Hennes 13 mål för säsongen.

– Man blir lite frustrerad då vi skapar så många chanser och inte får bollen i mål, och så gör de mål på två av våra misstag. Vi saknade lite koncentration framåt i kväll. Nu lyckades vi ändå vända på det, men det blev onödigt spännande för tjejernas del. De kunde ha avgjort matchen tidigare. Det var också svårt att spela på den här lilla planen. Positivt är att tjejerna såg att det går att vända på matcher bara man orkar spela till slutet. Med fyra raka vinster blir det bra att gå till seriepaus, säger tränaren Sead Ustic.

Damernas trea tar nu en tre veckors paus innan den för Krafts del fortsätter med hemmamatch mot KuRy den 24 juli. Kraft går till pausen på tredje plats i tabellen, där dock en del lag har en match färre spelad.