Senaste

Damlaget vann hemmapremiären

Med två riktiga skottmål knep Krafts damlag en 2-1 (1-1) seger i årets hemmapremiär mot BK-48 från Vasa på fredagskvällen.

I matchen som spelades på Mosedals konstgräsplan inledde Kraft bäst och vid 10 minuter fick Senni Tammisto bollen utanför straffområdet och sköt in 1-0 via stolpen. Sedan jämnade spelet ut sig och övertaget gled över till gästerna som också kvitterade till 1-1 vid 25 minuter.

Den andra halvleken inleddes jämnt, men sedan tog Kraft igen hand om kommandot. Närmare än till några halvfarliga långskott kom man ändå inte, före 10 minuter från slutet då Ida Vikars med vänstern från straffområdesgränsen sköt in 2-1 i bortre krysset. För ett fint förarbete stod Emma Manngård och Tammisto.

Efter det här hade BK ännu en bra chans till kvittering, medan Melinda Peltonen var nära att utöka ledningen för Krafts del, men 2-1 stod sig matchen ut.

Trots segern var lagets bäst spel ännu långt ifrån vad det kan vara, och det var många felpassningar och allmänt hafsigt spel, och utan en bra insats av Linnea Strand i målet kunde matchen svängt över till gästernas fördel.

Resultatmässigt har säsongen ändå börjat bra för damerna, som inledde med att spela 1-1 borta mot Norrvalla FF och alltså har fyra poäng på de två inledande matcherna. Sin nästa match spelar laget borta mot IK i Ilmajoki på torsdag.

I matchen medverkade: Linnea Strand, Janina Luhtala, Mirella Peltonen, Karita Luoma, Marie Lövholm, Miranda Peltonen, Alexandra Söderback, Anna Åstrand, Ida Vikars, Emma Manngård, Senni Tammisto, Josefine Bonde, Sofie Sörhannus, Melinda Peltonen, Maria Westdijk