Senaste

En handfull spelare till klara

Kraft har de senaste dagarna gjort klart med fem spelare, varav två helt nya. De två nyförvärven är Khakaber Samsonia, 30 år från Georgien, och Daniel O´Brien, 21 år från England. Båda är i huvudsak mittfältare, men kan spela på lite olika positioner.

Samsonia har i flera år spelat för AC Kajaani, i både division 1 och 2. I fjol gjorde han 10 mål, varav två mot Kraft då lagen möttes i Kajana.

O´Brien å sin sida tillhör Championshiplaget Wigan Athletic i England, men har sedan sista januari i år varit på lån i Chester FC i National League.

Båda har skrivit kontrakt för den här säsongen.

De tre övriga som skrivit kontrakt är Sifet Becic, Nicholas Westerholm och Ibro Merdan (närmast på bilden). Becic som skrivit på för två år har varit med i första lagets trupp i två år redan, och gjorde division 2 debut för två år sedan. Westerholm som skrivit på för ett år spelade i fjol i Kraft/2. Både Becic och Westerholm är unga spelare som kommit genom de egna juniorleden. Merdan som också skrivit på för ett år har varit i Närpes ett par tre år och spelat med Kraft/2, men drabbades av en svår knäskada som gjorde att han var borta en längre tid. Nu är han tillbaka igen.

Det är ändå inte enbart plus på Krafts spelarkonto, utan också ett minus då Nove Aceski som skulle arbeta i Närpes i sommar inte fick arbetstillstånd, utan har tvingats åka tillbaka till Makedonien.

Det är nu två och en halv vecka kvar till seriestarten borta mot GBK på Valborgsmässoafton, men innan dess har Kraft två träningsmatcher. Den första av dessa på långfredag kl. 13 mot SJK Akatemia i bollhallen, och den andra borta mot JBK följande veckoslut.