Senaste

Förlust i Tammerfors

Kraft kämpade väl i värmen på Pyynikki-stadion men hemmalaget Tampete United var lite bättre och vann söndagens match med 3-0. Kraft hade länge kontakt, United ledde med 1-0 största delen av matchen och Kraft hade flera lägen för att utjämna, men mot slutet gjorde hemmalaget två mål till, det sista på tilläggstid, och det blev inga poäng för Kraft.

Matchen inleddes med United-offensiv och Kraft försvarade sig i stort sett bra, aggressivare än i förra matchen. Ändå lyckades   hemmalaget gå till ledning vid 8 min, Berat Grabovci som fick läge med två chanser och nätade på den andra.

Vartefter första halvlek led kom Kraft mer in i spelet, man jagade motståndarens bollhållare och lyckades flera gånger erövra bollen. Dock saknades vassa avslut och här märktes att Jonas Granfors och Callistus Chukwu båda saknades på grund av ljumskproblem. Mest synliga framåt var Semsudin Mujkic och Mikael Johansson.

I andra halvlek jämnade spelet ut sig ytterligare och Kraft hade flera bra lägen, men skotten gick utanför. United försvarade sig också bra och tvingade Kraftarna utåt kanterna i anfallen och det ville inte bli några bra skottlägen. Så vid 72 minuter gjorde Uniteds  Konsta Raittinen en räd till höger in mot mål och kunde från rätt nära håll göra 2-0.

Kraft fortsatte att försöka men klockan gick och vid 93 minuter gjorde ännu Elias Harala 3-0 från närhåll.

Ny förlust alltså, men ett Kraft som var betydligt mer på hugget än i torsdags. Det blir intressant att se om man kan behålla den här tändningen till hemmamatchen på söndag mot svåra SJK2, då borde det kunna bli poäng.

J-EW

Laguppställning: Eriksson, Hodzic (56 min Lapveteläinen), White, Marca Lund, Mujkic, Omic, Ibric, Besic (81 min Westerholm), Johansson, Norrback. Mujic och White varnades.