Senaste

Förlust mot OLS

Det blev förlust med 0-1 mot OLS och stor besvikelse för årets rekordpublik på 411 personer i Mosedal på söndagen. Besvikelsen kom knappast av att resultatet skulle ha varit särskilt orättvist, men Kraft hade i alla fall chans till poäng om inte matchen skulle ha fått ett olyckligt slut. Med tio minuter kvar gjorde OLS 0-1 efter en felbedömning av en Kraftförsvarare som lämnade en OLS-are ensam med Eriksson. När Kraft dessutom missade en straff i sista minuten sedan motståndarmålvakten läst Granfors avsikter och räddat skottet (bilden), så var det dystra miner när domaren blåste för fulltid. Kraft får stanna kvar på sin nästsista plats i tabellen.

Det syntes redan från början att OLS skulle bli en besvärlig motståndare. Laget hade ett bra försvar och allmänt snyggt passningsspel stundtals. Det var också OLS som stod för de främsta farligheterna i första havlek, ett par riktigt bra målchanser. Kraft kom upp i hyfsade lägen några gånger men hade svårt att få skott på mål.

I andra halvlek jämnade spelet ut sig och Kraft började skapa en del chanser. Granfors hade ett hårt skott lite över och ett läge där han nästan kom fri, men hårt trängd blev det skott förbi. Men också målvakt Eriksson fick jobba och vid 82 minuter blev det för svårt läge med Essomba fri och ett hårt skott vid bortre stolpen, 0-1.

Nästa match blir mot ett av topplagen, GBK i Karleby, vilket verkar svårt. Därefter följer tre matcher mot de övriga lagen i botten av tabellen två av dem hemma, och det betyder rimligtvis att Kraft ändå kan få ihop en lite större poängskörd inför höstens matcher.

Karl-Filip Eriksson fick igen pris i Kraft, välförtjänt.

Laguppställningen: Eriksson, White, Marca, Lund, Hodzic (85 Storgeust), Mujkic, Granfors, Omic, Ibric, Becic (46 Johansson), Westerholm M (67 Westerholm A).