Senaste

Förlust mot VIFK i Vasa

Det blev en ny förlust för Kraft när man på lördagen mötte VIFK i Vasa. Efter en tuff och händelserik match stod hemmalaget som segrare med 3-1 efter 1-1 i halvtid.

Kraft inledde matchen piggt och tog sig flera gånger framåt till rätt bra lägen.  Jonas Granfors och Semsudin Mujkic hade båda hyfsade lägen innan hemmalaget kom in i matchen. Kraft fortsatte att spela aggressivt och vid 18 minuter gav det resultat. En långpassning framåt hamnade hos Granfors  som lyfte över motståndarmålvakten och bollen seglade i mål vid bortre krysset.

Efter detta satte VIFK fart och Kraftförsvaret fick allt svårare att hantera snabba hemmaforwards. Tre gånger var det Karl-Filip Erikssons räddningar som gjorde att Kraft kunde behålla ledningen. I halvlekens sista sekunder blev det så utjämnat när hemmalagets Junior Oyono med snabbhet och styrka tog sig igenom Kraftförsvaret och satte bollen i mål ur liten vinkel.

I andra halvlek ökade VIFK ganska snart på sin ledning, det var samme Oyono som igen bröt sig fram, 2-1. Kraft gav inte upp utan började komma i lägen, bl.a. hade Granfors en nick i ribban från närhåll. När matchen närmade sig sitt slut fick Kraft flera hörnor och bra lägen men med mycket folk uppe blev det sårbart bakåt och i en kontring gjorde Jeremiah Streng 3-1.