Senaste

Första hemmasegern!

Kraft vann lördagens hemmamatch mot topplaget KuFu med hela 4-1 efter en stark vändning i andra halvlek.

KuFu inledde klart starkast och hade flera farliga anfall första kvarten. Vid 23 min var det dags för 0-1. Ett hårt skott ledde till retur från Karl-Filip Eriksson och i en duell om bollen med KuFus Siltavuori framför mål var det Siltavuori som vann och kunde göra mål.

Därefter jämnade spelet ut sig något, KuFu hade ännu ett stolpskott, fler mål blev det inte i första halvlek.

I andra halvlek skedde en märklig vändning. Vid 53 min gjorde Nedim Ibric 1-1 efter att ha snappat åt sig bollen vid en passning från målvakten till en försvarare. Ibric avancerade och sköt hårt ett skott som målvakten inte kunde hålla. Vid 57 min var det dags igen. Kraft bröt ett KuFu-uppspel på högerkanten, bollen hamnade hos Jonas Granfors som sköt hårt i mål från ganska nära håll, 2-1. Vid 69 min var Ibric igen målgörare, 3-1 sedan Granfors passat in från kortlinjen och Ibric stod fri framför mål. I slutminuterna blev det ännu 4-1 när Semsudin Mujkic från långt håll sköt bollen i mål sedan motståndarmålvakten gått till Krafts mål för att hjälpa till vid en KuFu-hörna och inte hunnit tillbaka.

-Det var viljan, Kraft hade en stark vilja att vända matchen när man gick ut på plan efter paus och så började målen komma. Vi saknade flera spelare men de som var på plan hade en stark vilja att kämpa och vinna, sade tränare Nijaz Sarajlija efter matchen.

-Det här är jätteroligt, sa Tony Lund när matchen var slut. Vi sa i paus att det här ska vi vinna och vi jobbade som ett lag, vände och vann!

Pris Ibric. Publik 289

Laguppställningen: Eriksson, Lund, Marca, White, Becic, Omic, Norrback (30 Hodzic), Westerholm, Storgeust (59 Mujkic), Granfors, Ibric (79 Sigg).