Senaste

Förlust för damlaget trots bra insats

Fredagskvällens möte mellan BK-48 och Kraft i damtrean blev en relativt jämn tillställning där hemmalaget dock kunde ta en 3-1 (1-0) seger i blåsten vid konstgräsplanen i Storviken i Vasa. Emma Manngård stod för Krafts mål.

Hemmalaget hade medvind i första halvlek, och Kraft i andra men båda lagen hade svårt att utnyttja vinden till sin fördel. Delvis säkert beroende på konstgräset som även i övrigt gör att bollen rullar snabbare.

Den första halvleken såg ut att bli mållös innan BK-48 med ett par minuter kvar gjorde 1-0 efter ett inspel från vänster som en spelare kunde placera i mål från närhåll.

Åtta minuter in på andra halvlek utökade man sin ledning till 2-0 på ett liknande sätt, men nu efter ett inspel från höger. Mitt i halvleken gjorde man ännu 3-0 på ett skott från vänster. I slutet flyttade Kraft upp mera folk framåt, och det gav utdelning då Marie Lövholm spelade till Maria Westdijk som direkt lade bollen vidare till Manngård som gjorde 3-1.

BK-48 som är en av förhandsfavoriterna att vinna serien hade något mera boll i matchen, men framförallt hade man mera rutin vilket var en avgörande faktor. Kraft hade förutom målet sina bästa chanser på några hörnor, där bollen en gång räddades på mållinjen.

– Motståndarna gjorde mål på sina chanser, och det avgjorde. Det var svårt att spela i det här vädret, det blev inget riktigt spel. Tjejerna kämpade ändå bra, och var värda målet i slutet. BK-48 är favoriter, och de hade mera av spelet men de var inte alls överlägsna och skillnaden i mål blev onödigt stor, säger tränaren Sead Ustic.

Krafts damlag spelar sin nästa match redan på måndag, mot Komu på konstgräset i Mosedal.