Senaste

Förlust i derbyt

Det blev en 0-2 (0-1) förlust för Krafts utvecklingslag i fredagskvällens derby mot Sporting på Centralplanen. Sätt två lag med tveksam, ja rent av dålig, form på en mer eller mindre usel fotbollsplan och var och en kan själv räkna ut att det inte var den mest välspelade match de uppskattningsvis drygt 400 åskådarna fick se.

Sporting var i alla fall så mycket bättre att segern var välförtjänt. Gästerna tog ledningen efter en kvarts spel då Julian Tarvoll tog emot en frispark och placerade bollen i mål medan hemmaspelarna stod och sov.

I andra halvlek hade Bekir Kadic Krafts kanske bästa chans då han kom i ett bra skottläge, men Jovan Zlatkovic i Sportings mål gjorde en fin räddning. Med knappt 20 minuter kvar kom i stället 0-2, då bollen dansade på kortlinjen vid Krafts mål innan man fick in den framför mål till Cameron Roget som nätade.

Kraft hade sedan chansen till en reducering i samband med en hörna, men lyckades inte få bollen i mål. Laget hade annars svårt att skapa målchanser i matchen.

– Så här är fotbollen. Motståndarna var bättre i kväll, konstaterar Sead Ustic som tränar Kraft/2 medan Nijaz Sarajlija är på resa.

Den ojämna planen var sannolikt också en orsak till att Benaris Karamovic redan i den första spelminuten trampade snett och fick hämtas med ambulans.

Resultatet i matchen innebär att Kraft ligger kvar på nästsista plats i tabellen, medan Sporting klättrade upp till en mittenplacering.

Sin nästa match spelar Kraft/2 på onsdag hemma mot Sundom IF innan det väntar en sommarpaus.