Senaste

GBK bättre på hemmaplan

GBK var favoriter på förhand i lördagens match mot Kraft i Karleby och vann. Men hemmlaget, som är ett av topplagen i serien, fick jobba för att ta full poäng och det var först med en kvart kvar som som det började stå klart att det skulle bli hemmaseger, 3-1 efter 1-0 i halvtid.

Det var GBK som tog grepp om spelet från början och redan efter 12 minuter blev det 1-0. Ett inlägg från höger gick förbi spelarna framför mål och nådde en fri Hohenthal som sköt in bollen.

Efter målet kom Kraft mera in i spelet och tidvis hade man ganska bra grepp om situationen på plan och även några hyfsade chanser.  Mujkic var borta på grund av skada och då saknades lite av trycket framåt. Även Omic var borta och det gjorde att Kraft hade ett delvis ungt lag att sätta emot ett av topplagen på deras hemmaplan. Ibland märktes det men för det mesta klarade sig ungdomarna bra och det var också Dennis Norrback som fick spelarpriset i Kraft.

Det var dock de lite äldre spelarna Jonas Granfors och Nedim Ibric som i 57:e minuten såg till att matchen hölls vid liv med att utjämna till 1-1. Granfors kom åt att avancera mot mål och sköt ett hårt skott som Olli Nylund i GBK-målet inte kunde hålla. På returen var Ibric snabbt fram och sköt i mål.

Nu stod matchen och vägde ett tag och ett oavgjort resultat verkade inte omöjligt. Men vid 73 min kom GBK:s Goljahanpoor åt att nicka i bra läge, en perfekt nick som gick in. 3-1 kom sju minuter senare när Kraft kom i anfall och steg lite för högt i ivern att utjämna. David Carlsson hade smugit upp till mittlinjen och fick en boll som han kunde avancera med ganska ostört och sätta i mål som den rutinerade målgörare han är.

En väntad och nog rättvis seger för GBK där Kraft ändå gjorde en klart godkänd insats med tanke på förutsättningarna.

Öppningselvan: Eriksson, Storgeust, White, Marca, Lund, Granfors, Ibric, Ivars, Johansson, Norrback, Westeholm N. Inbytta Westerholm O, Sigg.