Senaste

GBK vann i Mosedal

Serieledarna GBK var lite för bra för Kraft i söndagens match i Mosedal. 0-3 i målsiffror var kanske i överkant men man såg varför de vunnit åtta matcher i rad och leder serien. GBK spelade ett precist och diciplinerat spel och slog till med bra avslutningar när målchanser uppstod.

Kraft kämpade bra emot och hade tidvis kommandot på plan men man hade ett bra försvar emot sig och det märktes också att man inte har spelat med just denhär uppställningen förut, det blev en del missförstånd i viktiga ögonblick när man sökte luckor i motståndarförsvaret. Men man hade ett par farliga hörnor och en chans i början av andra halvlek när ett inlägg framför GBK-målet så när nådde Granfors som skulle ha haft öppet mål. En stund senare var Mujkic på väg igenom, men blev avblåst.

GBK hade också sina chanser, bl.a. ett stolpskott i första halvlek. Under matchens sista 25 minuter kom sedan de tre målen, snabba spelmål av Hedman, Goljahanpoor och Henttu, det sista på tilläggstid.

I denna omgång var det endast VIFK av lagen som är inblandade i nedflyttningsstriden som tog poäng med oavgjort mot TPV, och så TP-47 som överraskade TamU. För Kraft var söndagens förlust kanske avgörande, det ser ut att bli degradering. Tre matcher återstår dock och nio poäng att spela om.

Spelarpris: Nygård. Publik 538

Laguppställningen: Eriksson, Lund, Nygård, Omic, Ibric, Johansson, Erceg (71 min Sigg) Mujkic, (83 Storgeust) Chuckwu, Kakhaber, Granfors.