Senaste

Hemmaförlust mot serieledarna

Kraft åkte på en ny hemmaförlust på söndagen, nu mot serieledaren SJK2 från Seinäjoki. Gästerna vann matchen med 1-2, halvtid 1-0.

SJK skapade med snabba forwards en farlighet redan i matchens inledning och sedan någon inte ofarlig hörna. Fjolårets Kraftare Daniel O´Brien var var aktiv i SJK:s anfall.

Snart kom Kraft bra in i spelet med energisk fotboll som störde SJK:s uppspel och man kunde också skapa en del framåt. Vid 20 minuter var det dags för 1-0 när Oskar Ivars kom fram på högersidan och gav snett bakåt/inåt mot Semsudin Mujkic som sköt ett markskott som målvakten inte nådde.

Kraft fortsatte med aggressivt spel och skapade även en del nya chanser. Mot slutet av halvleken jämnade spelet ut sig.

I andra halvlek fick Kraft en bra start med hyfsat läge för Jonas Granfors och vid den efterföljande hörnan ett inägg från Granfors som Tony Lund inte riktigt nådde framför målvakten.

I mitten av andra halvleken sköt SJK:s O´Brien i ribban från närhåll. Med en dryg kvart kvar av matchen kom sedan några olyckliga minuter för Kraft när gästerna både utjämnade och gick till ledning 1-2. Det var fjolårets Kraftspelare OBrien som gjorde SJK:s första mål med ett distinkt skott efter en frispark. Sami Viljanen gjorde det andra sedan han efter en långpassning kommit i läge något obevakad och kunde skjuta i mål.

Kraft hade några chanser att utjämna, t.ex. Mujkic hade ett skott i stolpen, men det blev 1-2.

-Vi kämpade och försökte och hade länge ledningen, men någon oskärpa vid baklängesmålen ledde till förlust. Vi får ta nya tag och jobba vidare, sade en besviken Tony Lund efter matchen.

O`Brien och Mujkic fick spelarpriser. Publik 354. Laguppställningen: Eriksson, White, Marca, Lund, Mujkic, Granfors, Omic, Ibric, Ivars (79 Becic), Johansson, Norrback (58 Hodzic).