Senaste

Hörnor fällde kraft i svängig match

Två hörnor som resulterade i mål för gästande MuSa blev avgörande i kvällens möte mellan Kraft och MuSa på Mosedal. Hörnorna kom vid ställningen 2-2 i andra halvlek. Innan dess hade Kraft hämtat upp ett tvåmålsunderläge genom mål av Jonas Granfors och Filip Lapveteläinen och kunde till och med svängt matchen i sin favör. I stället slutade den 2-4 (0-2).

Det var en ganska svängig match de två lagen bjöd de 405 i publiken på. Serietvåan MuSa fick bästa möjliga start på matchen då Plumb Jusufi redan i den åttonde minuten enkelt kunde placera bollen i mål efter missförstånd i hemmaförsvaret.

Gästerna hade mera boll och förde spelet i halvlek ett, och skapade en del halvfarliga lägen. Vid en halvtimme skulle också tvåan komma då Toni Pyyranta slog en boll tvärs över straffområdet och Sami Rantala mötte och placerade bollen förbi Filippos Sachsanidis i Krafts mål. Rantala hade ytterligare ett liknande läge någon minut senare, men då drog Sachsanidis det längre strået.

Krafts bästa lägen var några frisparkar i bra positioner, men de gav inget resultat.

Till andra halvlek kom Kraft ut som ett nytt lag och tog genast kommandot och på halvlekens fem första minuter hade man kvitterat matchen. Först slog Jonas Granfors till i efterspelet till en hörna, hans första skott stoppades av spelarmuren framför mål men det andra smet i mål vid stolproten. Därmed öppnade Granfors sitt målkonto för den här säsongen.

I följande anfall kom Kim Böling fri med målvakten som räddade, men returen gick till Böling som från vänsterkanten gav ett inlägg som Filip Lapveteläinen mötte på volley i straffområdet och matchen var utjämnad.

De följande 15 minuterna hade Kraft grepp om spelet och kunde ha tagit ledningen. Bland annat hade Edis Elkaz ett skott som Janne Järnstedt i MuSa:s mål med nöd räddade.

Precis mitt i halvleken fick MuSa en hörna från sin högerkant. Sachsanidis i målet missade bollen då han skulle boxa bort den, och det blev kalabalik framför Krafts mål vilket slutade med att Verneri Salminen kunde förpassa bollen i nät.

Den definitiva spiken i Krafts kista i matchen kom med fem minuter kvar, igen på en hörna från samma kant. Bollen hamnade efter hörnan hos Jusufi som från straffområdesgränsen sköt i mål vid stolproten.

– Det vill sig inte för oss nu. Vi gjorde det så bra och kom till 2-2 och hade chans på 3-2, och så gör de två skitmål. När vi vågade spela vårt eget spel i början på andra halvlek gjorde vi det bra, och vi visade att vi kan utmana de bästa då vi spelar vårt spel och tar löpningar, säger Böling.

Tränaren Peter Sundlin var av förståeliga skäl besviken.

– Det känns surt. Men här ser man hur fort det kan svänga i fotboll. Vi kommer med i matchen och de är helt ute de första tjugo minuterna av andra halvlek, och så gör vi ett par fatala misstag vid hörnorna. Målvakten får ta på sig båda de målen. Annars är vi inte heller individuellt tillräckligt skickliga. Vi har matchen i vår hand i kväll, men kan inte utnyttja det, säger Sundlin.

I tabellen förändras ingenting för Krafts del, utan man ligger kvar på jumboplatsen. På söndag åker laget till Masku och möter Maskun Palloseura, som ligger en placering och en poäng före i tabellen och som är det enda lag man hittills vunnit över.