Senaste

Karneval och sommarvärme tände Kraft

Äntligen vinst igen! En riktig urladdning bjöd Kraft den 765 personer stora publiken på då man vid Tomatkarnevalen och i sommarvärme i dag vann med 6-1 över Åbo IFK på Mosedal. Det här efter två mål vardera av Mario Rac och Kim Böling samt ett var av Blagojche Damevski och Jonas Granfors och under ledning av Mårten Grandell då tränaren Peter Sundlin och lagledaren Christer Pihlgren var förpassade till läktaren.

I försvaret var Jens Nygård tillbaka och visade att takterna fortfarande sitter i. Med sin rutin bidrog han till att skapa större stabilitet bakåt.

– Det kändes riktigt bra, och jag orkade hela matchen. Jag har tränat med Kraft den här veckan, men tränat på egen hand innan ifall det skulle bli aktuellt att hoppa in, säger Nygård.

Kraft tog ledningen i den nionde minuten då Böling slog en frispark från vänsterkanten snett inåt till Damevski som mötte direkt med vänstern och bollen gick i mål. Sedan dröjde det 10 minuter till innan tvåan kom, igen från vänster där Granfors från kortlinjen slog in bollen som via målvakten gick till Rac som kunde slå den i mål.

Vid en halvtimmes spel kom 3-0 då Böling slog en straff i mål efter att en Åbospelare fått bollen på handen.

Förutom målen hade Kraft ett flertal chanser till i första halvlek, framförallt Rac men även Granfors som i slutet av halvleken hade en lobb som träffade ribban.

ÅIFK spelade sitt kännspaka kortpassningsspel, men hade svårt att komma i lägen i den första halvleken.

I andra halvlek blev spelet jämnare, men Rac kunde ändå tio minuter in på halvleken utöka Krafts ledning till 4-0 då han enkelt placerade in Kevin Storfors fina inspel.