Senaste

Klar seger för Damlaget

Segersiffrorna skrevs 2-0 (2-0), men kunde varit avsevärt större då Kraft damlag i kväll vände den negativa trend man varit inne i och besegrade IK från Ilmajoki på Mosedals konstgräs.

Det var aldrig någon fråga om vart segern skulle gå i matchen. Kraft radade upp chanser, speciellt i första halvlek, medan gästernas chanser var lätträknade. Hemmalaget fick dessutom bästa möjliga start på matchen då matchens bästa spelare Melinda Peltonen redan i den andra minuten kom loss till vänster i straffområdet och sköt in 1-0 via bortre stolpen. Därefter höll Kraft trycket uppe och Senni Tammistos skott i ribbans underkant och Peltonens nick utanför öppet mål var det närmaste en fördubblad ledning. Därtill skapade man ett flertal andra mer och mindre farliga lägen.

Ett andra mål skulle komma i minut 36, och igen var det Peltonen som nätade. Hon fick en långboll från egen planhalva, och bröt sig förbi ett par försvarare innan hon satte 2-0.

I andra halvlek föll speltempot, och även om Kraft hade ett klart övertag hade man svårt att skapa någonting och det blev mest långskott. Först mot slutet av matchen fick man igen på ett bättre tryck mot motståndarmålet, men utan att lyckas utöka ledningen.

Tack vare segern lämnade man jumboplatsen, även om man har spelat fler matcher än lagen under, däribland kvällens motståndare IK.

Närmast väntar nu en sommarpaus för laget, och sin nästa match spelar man hemma mot FC Brändöpojkarna den 26 juli.

Nämnas kan också att Kjell Berg för andra matchen i rad fungerade som tränare för laget, då Sead Ustic är på resa.

I matchen medverkade: Linnea Strand, Karita Luoma, Julina Lillandt, Mirella Peltonen, Sofie Sörhannus, Melinda Peltonen, Ida Vikars, Ida Landgärds, Cajsa Ivars, Wilma Lassfolk, Senni Tammisto, Lilja Öhman, Linnea Göthelid, Anna Åstrand, Janina Luhtala, Marie Lövholm