Senaste

Klar seger på Mosedal

Kraft tog en klar 4-1 (2-0) seger i kvällens hemmamatch mot Kajaanin Haka.

Någon direkt övertygande insats var det ändå inte, och spelet var stundtals svajigt, men man är effektiva framåt. Efter en darrig inledning där KajHa hade bud på en straff tog Kraft ledningen efter fem minuter i sitt egentligen första anfall. Målet var som ur skolboken där bollen gick på ett snöre från Jonas Granfors till Daniel O`Brien som serverade Kakhaber Samsonia, och han gjorde sitt första mål i Krafttröjan.

O´Brien spädde själv på till 2-0 vid 25 minuter framspelad av Granfors, och hade några minuter innan det en boll som räddades på mållinjen. En bit in på andra halvlek reducerade KajHa genom Leevi Kemppainen efter slarv i Krafts försvar, men sedan steg Semso Mujkic, som kom in i halvtid, fram och satte 3-1 och 4-1 i minuterna 65 och 75, framspelad av först Mohamed Omic och sedan Granfors.

Segern gör att Kraft hakar på toppen av tabellen, och närmast väntar igen två bortamatcher, först mot OTP i Uleåborg om en vecka och sedan mot JBK i Jakobstad. Nästa hemmamatch spelas onsdag 21 juni mot AC Kajaani.

Laguppställning: Karl-Filip Eriksson; Jacob Åbonde (Tony Lund, 61´), Lavi Marca, Vanja Pobor, Sifet Besic; Mohamed Omic, Dennis Norrback (Ibro Merdan, 77´), Jacob Lapveteläinen (Semso Mujkic, 46´); Kakhaber Samsonia, Jonas Granfors, Daniel O´Brien