Senaste

Kraft höll målskytteövning mot Sundom IF

Även träningsmatch nummer två blev en målrik tillställning då Kraft i dag vann med 9-1 (5-0) över Sundom IF i bollhallen. Jonas Granfors stod den här gången för fyra fullträffar, varav en på straff, medan Tony Lund gjorde tre mål och Semso Mujkic och Bekir Kadic ett vardera.

De tre första målen för Kraft kom alla på hörnor från vänster. Vid 1-0 sköt Granfors ett skott som via en försvarare stydes i mål. Då var 12 minuter spelade. Sex minuter senare nickade samma man in 2-0 på en hörna från Dennis Norrback, och några minuter senare bröstade Tony Lund in 3-0, igen efter en hörna från Norrback.

Eftersom testspelaren Muhamed Omic gick in som mittback tillsammans med Vanja Pobor inledde Lund i dag till höger i anfallet och var bidragande i en hel del framåt. Vid 4-0 kom han loss till höger och spelade in till Granfors som placerade in sitt tredje mål vid stolproten. Lund skulle också hinna göra sitt andra mål innan halvtid då han vid bakre stolpen satte in ett inspel från Semso Mujkic till 5-0.

I paus bytter tränaren Nijaz Sarajlija mer än halva laget, och det märktes i inledningen av den andra halvleken då SIF hade mera av spelet. Det var ändå Kraft som kom att fortsätta målskyttet då Mujkic fälldes i straffområdet och Granfors satte sitt fjärde mål från straffpunkten. Sedan fick äntligen Mujkic sätta in 7-0 efter att ha haft flera chanser innan dess att näta. För framspelningen stod Bekir Kadic. Ett felpass i Krafts försvar ledde till att SIF därefter kunde reducera till 7-1.

Fler mål skulle det ännu bli och Lund blev tremålsskytt då han vid bakre stolpen stötte bollen i mål efter ett inspel från Sifet Besic. Slutresultatet 9-1 satte sedan Kadic efter förarbete av Mikael Johansson.

- En bra match av pojkarna igen. Vi var fokuserade i den första halvleken, men i andra blev det mera ofokuserat i försvarsspelet. Det är förståeligt då vi gjorde flera byten, och det är naturligt att man tappar en del fokus då det är träningsmatch och man leder med fyra-fem mål, säger tränaren Nijaz Sarajlija.

Testspelaren Omic, som spelade en halvlek, är han nöjd med.

- Jo han spelade bara en halvlek för jag ville ge de yngre spelarna chansen, men han var fokuserad liksom hela laget och gjorde det bra. Jag har också sett honom på träning och det är en bra spelare. Han är med också i nästa match mot Vasa IFK så då får vi se honom mot hårdare motstånd, säger Sarajlija.

Efter två matcher mot division 3 motstånd blir det nästa lördag alltså match mot sommarens seriekonkurrent VIFK i bollhallen.

Krafts öppningselva: Karl-Filip Eriksson, Jacob Åbonde, Muhamed Omic, Vanja Pobor, Willy Öhman, Edis Elkaz, Dennis Norrback, Mikael Johansson, Tony Lund, Jonas Granfors, Semso Mujkic

Inbytta: Jakob Lund, Lavi Marca, Nicholas Westerholm, Jacob Lapveteläinen, Bekir Kadic, Sifet Becic