Senaste

Kraft vidare i cupen

Efter en jämn och svettig tillställning i Uleåborg är Kraft klara för 5:e omgången i Finlands Cup.

Matchen mot divison 3 laget OTP blev precis så som tränare Sundlin hade förväntat sig. En hård och jämn match där OTP försvarade tätt med hela laget och satsade på kontringar när tillfälle gavs. Kraft försökte spela och komma runt på kanterna men oftast slutade det  med att OTP fick bort bollen.

OTP fick en straff tidigt i matchen som man förvaltade på bästa sätt och satte 1-0. Efter detta började Kraft pressa på och vid 37 min efter flipperspel i OTP:s målområde hamnade bollen hos Semso Mujkic som klippte till på volley och bollen gick i en fin båge direkt i mål vilket betydde 1-1. Detta var även siffrorna i paus.

Andra halvlek fortsatte som den första där OTP försvarade bra och försökte sticka upp i farliga kontringar. Kraft fick dock en straff i mitten på den andra halvleken där Vanja Pobor tyvärr sköt över och ställningen var fortfarande 1-1. Vid 79 spelade minuter var en OTP spelare ensam på väg igenom och Pobor var tvungen att fälla honom. Detta resulterade i rött kort för Pobor och Kraft fick spela med en man mindre sista delen av matchen.

Efter utvisningen började dock OTP öppna upp sitt täta försvarsspel och detta betydde att Kraft fick större ytor att spela på. Duon Mikael Johansson & Jonas Granfors tackade och tog emot i 84 min där Johansson serverade en fin framspelning åt Granfors som rann igenom försvaret och avslutade med ett skott i bortre burgaveln vilket betydde 1-2 och ledning för Kraft.

Även Sifet Besic hade en gyllene chans att sätta 1-3 i matchens sista händelse men målvakten räddade till hörna. Slutsiffrorna skrevs således 1-2.

Skön seger för Kraft en en hård och jämn match där motståndet stod upp bra och försvarade bra. Segern betyder att Kraft fortsätter till den 5:e omgången där motståndet lottas i början av denna vecka.