Senaste

Målkalas då Kraft fick storstryk på Mosedal

Hela nio mål fick den 466 personer stora publiken på Mosedal se då Kraft i kväll tog emot serieledande Grankulla IFK. Till hemmapublikens förtret var det gästerna som stod för det mesta målskyttet i matchen som slutade 2-7 (0-3). Jonas Granfors gjorde Krafts båda mål.

GrIFK:s målfarliga trio Petter Meyer, Jonas Britschgi och Daniel Langhoff visade varför man ligger på de tre första platserna i seriens skytteliga och stod för fem av sitt lags mål i kväll. Man var väldigt effektiva då man fick chanser, och där fick man god hjälp av Kraft som gjorde många misstag. Meyer och Langhoff satte två mål vardera och Britschgi ett.

Från början av matchen var Kraft bra med och skapade ett par hörnor och ett läge för Granfors, men efter att den andra brodern Langhoff, Samuel, vid 14 minuter frispelades på en långboll och satte 0-1 tog gästerna tag i matchen. Åtta minuter satte Britschgi 0-2 efter ett av många långa inkast från Elja Heiskanen. Strax innan paus gjorde Meyer ännu 0-3 fri i straffområdet.

Tio minuter in på andra halvlek gjorde Joonas Ilomäki 0-4 efter en hörna snett inåt i planen, och där hela hemmalaget stod och tittade på.

Fyra minuter senare fick Kraft lite hopp då Kim Böling spelade till Mario Rac som hittade Granfors framför mål och ställningen var 1-4. Någon minut senare hade Granfors ytterligare en chans då han från närhåll nickade precis utanför stolpen. I stället gjorde Meyer 1-5 i följande anfall.

Granfors skulle ändå få nicka in ett mål vid 73 minuter då han kom fri med målvakten efter en långboll från Jacob Åbonde.

Sista orden i matchen gick ändå till gästerna och Daniel Langhoff som i slutminuterna gjorde två snarlika mål där han från vänster vände inåt och pricksköt i mål med högern. Kraft hade också två lägen i slutet där Rac sköt strax över och Granfors var så när att bli tremålsskytt men igen gick bollen precis utanför.

– Det var ett bra lag vi mötte. Deras press tvingade fram misstag hos oss, och de tog vara på chanserna de fick, säger tvåmålsskytten Granfors som gjorde mål för tredje hemmamatchen i rad och är uppe i fyra mål.

Du själv verkar vara på gång nu.

– Nåja, sakta men säkert kanske det lossnar. Det är ju hälften av säsongen kvar ännu, säger Granfors.

Tränaren Peter Sundlin avtjänade den andra av sin två matcher långa avstängning, och lagledaren Christer Pihlgren ledde laget från bänken.

– Det var en tuff match och det syns ju på tavlan. De har seriens bästa anfall, och med 0-3 i paus var det jobbigt redan då. Stundtals var vi bra med, men vi gjorde för många misstag, säger Pihlgren.

På planen gjorde Mårten Grandell come back och sin första match för året, efter att liksom Jens Nygård ha dragit på sig skorna igen för att hjälpa laget.

– Det var skönt att gå ut på Mosedal igen och roligt, men samtidigt tråkigt. Matchen kunde gärna ha slutat annorlunda. Vi var bra med första 10 minuterna, men sedan kostade misstagen oss för mycket, säger Grandell.

Nämnas kan också att matchen inte innehöll en enda varning. Båda lagen fokuserade på spelet och det var inget extra tjafs.

I och med att MuSa förlorade i kväll stärker GrIFK sin första plats i serien, medan Kraft å sin sida stärker sin position i andra ändan av tabellen.

För Krafts del väntar närmast bortamatch mot BK-46 i Karis om en vecka.