Senaste

Misstag fällde Kraft/2

En misslyckad bakåtpassning som friställde en motståndare med tio minuter kvar ledde till matchens enda mål då Krafts utvecklingslag i kväll mötte Esse IK på Mosedals gräsplan. Matchen slutade därmed 0-1 (0-0) i nordösterbottningarnas favör.

Det mållösa resultatet som gällde i cirka 80 minuter var annars ganska speglande för matchen, som var spelmässigt jämn med få klara målchanser.

Innan matchen och i början av den föll ett regn, vilket gjorde att spelarna i första halvlek hade en del problem med det våta underlaget. Halvlekens två chanser som kom närmast vad som kan kallas målchanser tillföll gästerna med ett skott utanför, och ett som Lukas Backman i målet räddade.

I andra halvlek hade Semso Mujkic ett par halvfarliga lägen för Krafts del, men den bästa chansen kom till Bekir Kadic som dock fick snedträff på sitt skott framför mål.

I slutet av matchen pressade Kraft på, men kom inte till några klara chanser.

Kraft/2 får ta nya tag och komma igen mot VPS-j som man möter på hemmaplan på tisdag i nästa vecka.

Laguppställning: Lukas Backman, Admir Kalabic, Samed Kozlic (Ajdin Kalabic, 46´), Ibro Merdan, Semso Mujkic, Sifet Becic (Willy Öhman, 74´), Kevin van Aarle, Ossian Råtts (Bekir Kadic, 46´), Darko Letic (Benaris Karamovic, 63´), Filip Lapveteläinen, Mikael Johansson