Senaste

Ny nolla på bortaplan

Det blev varken någon förbättring i tabellpositionen eller i bortastatistiken för Kraft då man i kväll mötte BK-46 i Karis. Hemmalaget vann matchen med 3-0 (3-0).

– Spelmässigt hängde vi med hur bra som helst hela matchen, och den enda vi egentligen hade riktiga problem med var Nicholas Brain på deras högerkant. Det var inte heller fel på inställningen, men det är så när man är ett bottenlag, då är det som allt skulle gå emot en, säger tränaren Peter Sundlin.

Mot Kraft gick det kring den 20 minuten då BK-46 gjorde två snöpliga hörnmål inom två minuter. Vid det första målet studsade bollen via en Kraftspelare och i stolpen och så småningom i mål. Som målskytt antecknades Zakaria Kibona.

Det andra målet kom på en hörna från samma håll och här mer eller mindre boxade Filippos Sachsanidis, som vaktade Krafts mål i matchen, bollen i eget mål, men Kalle Tallqvist skrevs som målskytt.

På övertid i första halvlek gjorde Elbasan Kabashi 3-0 fri med Sachsanidis.

– Det målet kom efter en olycklig nickskarv av oss själva som friställde honom, så vi hade själva del i alla målen, säger Sundlin.

Krafts bästa chans i matchen kom på en dubbelchans där först Edis Elkaz sköt och sedan Mario Rac var först på returen, men målvakten räddade båda lägena. I övrigt skapade man en del farligheter på hörnor, medan man hade svårt att komma till lägen via spelsituationer.

Laget tvingades också till ett byte i halvtid då Jacob Åbonde utgick med en lårkaka och ersattes av Dennis Norrback. Med tio minuter kvar togs Rac, som hade ett gult kort, ut och Oskar Ivars kom in och gjorde division 2 debut.

Kvällens bortaförlust innebär att Kraft endast tagit en poäng på sju bortamatcher, medan hemmaspelet gett åtta poäng. Åtta poäng är också avståndet upp till Masku som för närvarande är laget precis ovanför det direkta nedflyttningsstrecket.

– Läget är som det är, men vi kan inte vika ner oss utan måste försöka vara mentalt starka och fortsätta jobba på, säger Sundlin.

Ännu återstår 12 matcher av säsongen, och om en vecka spelar Kraft på Mosedal mot Ekenäs Sport Club.