Senaste

Oavgjort mot VIFK

Den med spänning motsedda matchen i Mosedal mellan Kraft och Vasa IFK på söndagen slutade oavgjort 1-1. Det blev inför drygt femhundra i publiken en spännande match där det stod 1-1 redan efter 34 minuter och båda lagen sedan hade flera riktigt bra chanser att avgöra.

-Vi borde ha vunnit, sade tränare Sarajlija efter matchen.

-Vi hade spelet och chanserna, tyvärr blev det inga fler mål.

Också Jens Nygård, som nu gjorde sin första match för säsongen, tyckte att Kraft skulle ha vunnit matchen, med det spel och de chanser man hade, men han erkänner att också VIFK hade lägen för fler mål. Om sin egen insats tyckte han att det gick bra att komma in i spelet igen, han var rätt nöjd.

1-1 var nog slutligen ett ganska rättvist resultat efter denna match och resultatet innebär att Kraft nu bröt en lång rad av förluster, det blev poäng igen.

Men det började illa. VIFK gjorde mål efter en dryg minut, Daniel Håkans fick bollen efter ett rakt och snabbt anfall och sköt, 0-1.

Efter målet började Kraft snart jobba sig framåt och hade under större delen av första halvlek mer av spelet.  Vid 34 minuter blev det 1-1. Det efter ett snyggt passningsspel, där Callistus Chukwu gjorde mål från närhåll, hans första mål i Kraft.

Kraft hade ett par bra målchanser också i andra halvlek, t.ex. när Granfors tog sig igenom nästan hela motståndarförsvaret men inte fick riktigt läge för skott och när Omic sköt lite över på Chukwus passning. Men också gästerna var flera gånger nära att göra mål, speciellt under senare delen av andra halvlek. Så hade t.ex. Ian Garret ett stolpskott från närhåll.

Pris: Eriksson, Håkans. Publik: 526

Laget: Eriksson, Kakhaber (88 White) Marca, Lund, Granfors, Chukwu (74 Mujkic) Omic, Ibric, Johansson, Erceg, Nygård.