Senaste

Påsken inleddes med vinst

Krafts herrlag inledde påskfirandet med att i dag vinna med 2-1 (2-0) över SJK Akatemia i bollhallen i Mosedal. Samma siffror vann man med då lagen möttes i Seinäjoki för en tid sedan.

Segern i dagens match grundlades i första halvlek, då nya Daniel O´Brien satte 1-0 efter 20 minuter och Jonas Granfors spädde på till 2-0 några minuter senare. Båda målen kom efter inspel från vänsterkanten av Semso Mujkic. Kraft hade överlag ett bra grepp om spelet under den första halvleken.

Redan från början av den andra halvleken kom gästerna starkare, medan Kraft hade svårare att komma framåt. Båda lagen gjorde också en hel del byten, Kraft sju stycken där Bekir Kadic ersatte Granfors i halvtid och resten skedde under andra halvlekens gång. Med några minuter kvar av matchen lyckades SJK Akatemia helt rättmätigt få till en reducering till 2-1.

- Helt okej prestation i första halvlek, i andra föll vi tillbaka något men jag ville ge chansen åt så många som möjligt. Alla gjorde det bra, så vi kan vara nöjda, säger tränaren Nijaz Sarajlija.

En träningsmatch återstår nu för Kraft innan serien startar, och den matchen spelas borta mot JBK i Jakobstad på lördag om en vecka.

Dagens startuppställning: Jakob Lund, Tony Lund, Vanja Pobor, Lavi Marca, Mikael Johansson, Mohamed Omic, Ibro Merdan, Khakaber Samsonia, Daniel O´Brien, Jonas Granfors, Semso Mujkic.

Inbytta: Bekir Kadic, Jacob Lapveteläinen, Mario Rac, Nicholas Westerholm, Edis Elkaz, Oskar Ivars, Sifet Becic.