Senaste

Snöplig förlust i premiären

Kraft åkte på en knapp och snöplig förlust i dagens premiärmatch i tvåan mot P-Iirot i Raumo. Med drygt sju minuter kvar gjorde hemmalaget 2-1 och vann därmed matchen. I halvtid var ställningen 1-1. Krafts mål gjordes av Mathias Salo.

Målen:

1-0 Juho Patola, 8´

1-1 Mathias Salo (Kim Böling), 19´

2-1 Juho Patola, 83`

Hemmalagets speciella målspottare, Patola, blev alltså den som avgjorde drabbningen. Hans första mål kom redan i den åttonde minuten på ett inspel från vänster där Krafts försvar missade och Patola enkelt kunde bredsida bollen i mål.

Kraft kvitterade drygt tio minuter efter hemmalagets ledningsmål, och det var Salo som nickade en frispark från Kim Böling i mål. Det avgörande målet kom på en stolpretur sedan Jakob Strand i målet räddat ett distansskott via stolpen.

I slutet hade Kraft två gyllene lägen att kvittera en gång till. Först då Jonas Granfors kom fri på Edis Elkaz passning, men målvakten hann ut och täcka skottvinkeln, och sedan då Kevin Storfors mötte en hörna från Böling på volley och bollen gick via en försvarare och ribban över målet.

– Det känns lite bittert för vi var inte sämre än motståndarna i dag, men det är målen som avgör. Vi gjorde ett par små misstag som de gjorde mål på, sådant straffar sig på den här nivån, säger tränaren Peter Sundlin.

Han är ändå relativt nöjd med insatsen överlag.

– Vi hade ett stabilt försvarsspel och de skapade egentligen ingenting annat i andra halvlek än chansen de gjorde mål på. Det var en helt okej premiär av oss, men det är synd att vi inte får något med oss. Ett kryss hade vi varit nöjda med. Det är bara att komma igen och ta nya tag nästa söndag.

Från laguppställningen kan noteras att både Tony Lund och Jacob Åbonde kunde medverka i matchen.

Serien är nu i gång och fortsätter för Krafts del med ytterligare en bortamatch på söndag om en vecka, då mot MuSa i Björneborg.

Tipsrådets pris: 3p Juho Patola, P-Iirot, 2p Kyle Knotek, Kraft, 1p Severi Kankkunen, P-Iirot