Senaste

Sommarslummer hos damlaget

Krafts damlag hade inte riktigt vaknat efter sommarpausen då man i kväll mötte Kurikan Ryhti på Mosedals konstgräsplan och förlorade med 1-4 (1-2). Därmed bröts lagets fyra matcher långa segersvit. Målskytt var Alexandra Söderback på straff.

Den första halvleken var spelmässigt jämn, och det märktes på båda lagen att det var första matchen efter uppehållet för man hade svårt att få spelet att stämma.

KuRy tog ledningen vid 18 minuter då Miranda Peltonen fick komma fritt på Krafts planhalva och med ett bra distansskott satte 0-1. Kraft replikerade endast två minuter senare då Ida Landgärds fälldes i straffområdet och Alexandra Söderback satte den påföljande straffen i mål.

Ett misstag i uppspelsfasen hos Kraft ledde till att yngre systern Melinda Peltonen kunde återge KuRy ledningen med knappt tio minuter kvar av halvleken.

I andra halvlek föll Krafts spel tillbaka och KuRy kunde ta över mera, och redan efter sju minuter kunde Miranda Peltonen sätta sitt andra mål framför ett passivt hemmaförsvar. Sedan avslutade Meri Lehtinen målskyttet mitt i halvleken då hon gjorde 1-4.

Under de sista 10-15 minuterna fick Kraft igen spelet att löpa lite bättre, och vaskade fram en ribbträff från Cajsa Ivars men kom inte närmare än så.

– Motståndarna var bättre i dag, och förtjänade att vinna. Det är bara att gratulera dem. Vi var bättre med i första halvlek och hade möjlighet att få till något mera mål då. Det märktes att vi kom från ett uppehåll och att vi tappat rytmen med träning, träning och match. Vi behöver komma in i den rytmen igen så kommer vi nog att spela bättre, säger tränaren Sead Ustic.

I och med förlusten ligger Kraft kvar på fjärde plats i tabellen. Lagets nästa match är borta mot serieledande FC Sport-j på torsdag.