Senaste

Surt slut för Damlaget

För andra (hemma)matchen i rad hade Krafts damlag ett övertag i spelet och skapade fler målchanser än gästerna, men utan att lyckas få något med sig från matchen då man i kväll mötte Norrvalla FF på Mosedals gräsplan. Med tio minuter kvar ledde Kraft med 2-1, men tre mål av gästerna inom fyra minuter betydde att matchen slutade 2-4.

En stor bidragande orsak till bakslaget var att Mirella Peltonen tvingades kliva av med krampkänning i baklåret, vilket gjorde att det uppstod en stunds oreda i Kraftförsvaret. I den 82 minuten kvitterade Norrvalla till 2-2 på en hörna, minuten senare satte man 2-3 på en genomlöpning och ytterligare tre minuter senare 2-4 på straff. Samtliga tre mål gjordes av Martina Thors som alltså satte ett snabbt äkta hattrick.

Innan dess hade Kraft tagit ledningen i den 37 minuten genom Emma Manngård som efter att ha fått bollen från Cajsa Ivars och kommit förbi målvakten från vänster i straffområdet sköt i mål. Precis som i föregående match fick laget ett mål mot sig strax innan halvtidsvilan, då Norrvalla kvitterade på en frispark som vackert sköts i mål i bortre krysset.

Tio minuter in på andra halvlek återtog Kraft ledningen, och igen var det Manngård som var framme. Hon frispelades av Senni Tammisto och rundade lugnt målvakten innan hon placerade bollen i mål för andra gången i matchen.

Det som är Krafts akilleshäl för närvarande är målskyttet, för man skapar målchanser, och kunde ha avgjort kvällens match, men skärpan framför mål saknas. Bakåt höll man ihop det bra och släppte inte till många chanser, innan raset i slutet.

En positiv sak man får ta med sig inför fortsättningen är att man i de två hemmamatcherna haft övertaget i spelet mot de två lag som toppar tabellen, för i och med kvällens seger gick Norrvalla upp i serieledning före SeMi. Ett Norrvalla som visade att en match inte är slut innan domaren visslar för sista gången. Kraft ligger på femte plats, men har tappat mark på de två topplagen i en i övrigt jämn tabell.

På tosdag om en vecka möter man BK-48 borta i Vasa.

I matchen mot Norrvalla FF medverkade: Linnea Strand, Reina Klemets, Mirella Peltonen, Alexandra Söderback, Karita Luoma, Cajsa Ivars, Ida Landgärds, Ida Vikars, Melinda Peltonen, Emma Manngård, Senni Tammisto,Josefine Bonde, Sofie Sörhannus, Linnea Göthelid, Janina Luhtala, Mathilda Näs, Maria Westdijk, Lilja Öhman