Senaste

Tamt Damlag förlorade

Krafts damlag stod för en ganska tam insats då man på torsdagskvällen mötte BK-48 från Vasa i sin första match på nyrenoverade Centralplanen. Gästerna dominerade matchen som slutade 1-4 (0-3).

Som siffrorna visar grundlade BK segern i första halvlek då man mellan minuterna 23 och 35 satte tre bollar i Krafts mål. Vasalaget hade ett klart övertag i spelet under halvleken. Melinda Peltonen hade Krafts två egentligen enda chanser, där målvakten räddade det första skottet och det andra smet förbi målet.

I den andra halvleken kom Kraft ut mera aggressivt och hade en bra period under 15-20 minuter, då man också reducerade till 1-3. Målet gjorde Senni Tammisto fem minuter in i halvleken framspelad av Miranda Peltonen. Något större tryck för ytterligare mål fick man ändå inte till, utan i stället gled övertaget igen över till BK som också kunde fastställa 1-4 med en kvart kvar av matchen.

Till Krafts försvar ska dock sägas att man saknade drygt ett halvdussin spelare på grund av skador och andra orsaker, och man hade en ganska tunn trupp.

I och med förlusten föll laget ner till femte plats i den jämna tabellen, där det i dagsläget är endast två poäng upp till andra plats. På onsdag möter man IK borta i Ilmajoki.

I matchen medverkade: Linnea Strand, Janina Luhtala, Mirella Peltonen, Marie Lövholm, Karita Luoma, Lilja Öhman, Ida Vikars, Melinda Peltonen, Miranda Peltonen, Anna Åstrand, Senni Tammisto, Linnea Göthelid, Frida Hellman, Emilia Lillandt, Madelen Klockars, Jasmine Björknäs