Senaste

Tredje hemmasegern för damlaget

Krafts damlag knep i kväll tre poäng genom en 2-0 (2-0) seger över Norrvalla FF på Mosedals gräsplan. Man tog därmed sin tredje hemmaseger på fyra matcher. För målen svarade Wilma Lassfolk och Emma Manngård.

Segern satt extra skönt för laget efter två storförluster i matcherna innan. I kväll var det Kraft som höll i taktpinnen i den första halvleken och Wilma Lassfolk nickade in 1-0 på ett inlägg från Cajsa Ivars mitt i halvleken.

Därefter satte Linnea Göthelid bollen i mål på en målvaktsretur, men det målet dömdes bort för offside. I stället placerade Emma Manngård in tvåan i halvelekens sista minut då hon slet sig loss och kom ensam med målvakten.

I andra halvlekens inledning hade Lassfolk ett jätteläge, men målvakten kom ut och räddade. Det var egentligen matchens sista klara målchans, för den andra halvleken blev spelmässigt sämre från Krafts sida. Norrvalla kom bättre in i matchen, men skapade inte de heller så mycket framåt.

– Det var bra att få den här vinsten efter förlusterna här innan. Första halvlek spelade vi riktigt bra, men i andra blev det sämre. Tjejerna förtjänade att vinna, men de behöver lära sig att spela hela matcherna. Vi stressade för mycket i andra halvlek och slog bort passningar. Men det är bra att gå vidare härifrån nu, säger tränaren Sead Ustic.

Kraft ligger lite i ett mellanläge på femte plats i tabellen, men får tack vare segern närmare kontakt med lagen ovanför där Norrvalla ligger på tredje plats, fyra poäng före. Samtidigt gav segern också ett större gap ner till SeMi och Komu som båda nu ligger sju poäng efter Kraft.

I sin nästa match möter Kraft just SeMi borta i Seinäjoki på tisdag. Nästa vecka bjuder för övrigt, liksom den här veckan, på två matcher för laget, då man sedan på fredagen möter BK-48 hemma.