Senaste

Uddamålsförlust i tredje träningsmatchen

Efter två målrika träningsmatcher blev det i dag endast ett mål då Kraft tog emot seriekonkurrenten Vasa IFK i bollhallen, och det var gästerna som stod för den enda fullträffen mitt i andra halvlek och matchen slutade 0-1 (0-0).

Det var en ganska tät match där de klara målchanserna var lätträknade. I den första halvleken hade lagen varsin stolpträff, först sköt VIFK en straff i stolpen och några minuter senare prickade Semso Mujkic stolpen för Krafts del.

Annars var det gästerna som hade mera av spelet i den första halvleken, med ytterligare ett par bra chanser. Noteras kan att i Kraft kom Nicola Erceg (närmast på bilden) in på centrala mittfältet i stället för Ibro Merdan efter en halv timmes spel. Erceg som är från Serbien är på prov i Kraft, och han kommer närmast från FC YPa där han spelade i fjol men han har även spelat i PS Kemi i Finland.

I den andra halvleken var bollinnehavet mera jämnt fördelat, även om det fortfarande kanske var ett visst övertag för VIFK. Målet kom efter drygt 20 minuter av halvleken då Kraft tappade bollen på egen planhalva och gästerna kunde komma i en snabb attack och avsluta med att sätta bollen i mål. För Krafts del hade Mujkic ett par halvbra lägen.

Med cirka 15 minuter kvar bytte Kraft in Sifet Becic och nya Nove Aceski, och lite senare ännu Nicholas Westerholm och Jacob Lapveteläinen. Som vanligt stod målvakterna Karl-Filip Erikssom och Jakob Lund varsin halvlek. VIFK:s mål vaktades hela matchen av före detta Kraftaren Jakob Strand.

Testspelaren Muhamed Omic spelade hela matchen i Krafts mittförsvar tillsammans med Vanja Pobor.

Krafts tränare Nijaz Sarajlija var inte alltför missnöjd trots förlusten.

- Det var en jämn och bra match, de gjorde ett mål och vann på det. Så är det i fotboll, konstaterar Sarailija.

Nu blir det tre veckors paus i matchandet för Kraft innan man igen möter VIFK den 11 mars, men då i Vasa.

Krafts öppningselva: Karl-Filip Eriksson, Jacob Åbonde, Muhamed Omic, Vanja Pobor, Willy Öhman, Edis Elkaz, Ibro Merdan, Mikael Johansson, Tony Lund, Jonas Granfors, Semso Mujkic

Inbytta: Jakob Lund, Nicola Erceg, Sifet Becic, Nove Aceski, Nicholas Westerholm, Jacob Lapveteläinen