Senaste

Vinst i målrik första träningsmatch

Sju mål bjöds det på då Kraft i dag i årets första träningsmatch vann med 4-3 (2-2) över FC Kiisto i bollhallen i Mosedal. Jonas Granfors gjorde tre av Krafts mål, varav två på straff, och Semso Mujkic ett.

Efter en trevande inledning tog Kraft ledningen vid tio minuter då Mujkic fälldes och Granfors chippade in den påföljande straffen till 1-0. Glädjen i hemmalaget blev dock kortvarig då Kiisto redan i följande anfall kvitterade, och någon minut senare även gjorde 1-2. Båda målen kom efter svagt försvarsspel i Kraft.

Ett Kraft som dock kom igen och kvitterade då Bekir Kadic spelade fram till Mujkic som satte 2-2. I slutet av första halvlek hade Kraft sin bästa period i matchen, och bland annat sköt Granfors i stolpens utsida vid ett friläge.

I halvtid bytte Kraft målvakt och Karl-Filip Eriksson gav plats åt Jakob Lund. Även Willy Öhman byttes in i paus. I övrigt gjorde Kraft ett flertal byten under andra halvlek.

Den andra halvleken inleddes med ett övertag för Kiisto som även återtog ledningen, 2-3. Än en gång kom Kraft igen och Granfors kvitterade till 3-3 med en vänsterkanon intill stolproten från 20 meter, efter bra förarbete av inbytta Kevin Linton, som är i Närpes på semester och spelade ungefär en halv halvlek.

I slutet av matchen fick Kraft en andra straff, den här gången för en fällning av Edis Elkaz, och igen var Granfors säkerheten själv som straffskytt och sköt segern till Kraft.

Överlag var det en jämn match, där Kraft dock hade något mera spets framåt.

Nya tränaren Nijaz Sarajlija gav efter matchen beröm åt sitt lag.

- Spelarna försökte göra så som vi gjort på träningarna, och det är jag nöjd med. Sedan hade vi bättre och sämre perioder i matchen, men pojkarna gjorde det bra. Hatten av för dem, säger Sarajlija.

Träningsmatchandet fortsätter om en vecka då Sundom IF kommer till Mosedal.

Krafts öppningselva: Karl-Filip Eriksson, Jacob Åbonde, Tony Lund (c), Vanja Pobor, Sifet Becic, Dennis Norrback, Edis Elkaz, Mikael Johansson, Bekir Kadic, Jonas Granfors, Semso Mujkic

Inbytta: Jakob Lund, Willy Öhman, Lavi Marca, Nicholas Westerholm, Ibro Merdan, Kevin Linton, Tobias Westberg