Senaste

Tredje raka segern för damerna

I en oerhört välspelad och spännande match tog Krafts damlag i kväll sin tredje raka seger genom att vinna 2-1 (1-1) över BK-48 från Vasa på Mosedals konstgräsplan. Målskyttar var Emma Manngård och Wilma Lassfolk, som gjorde segermålet i den näst sista spelminuten.

Det var två lag som verkligen bjöd upp till spel och på underhållning för publiken. Spelet böljade fram och tillbaka, och det skapades chanser åt båda håll. Det var kort och gott en riktigt bra fotbollsmatch.

Kraft fick en bra start i matchen och Emma Manngård satte 1-0 redan i den sjunde minuten framspelad av Wilma Lassfolk. BK:s svar kom efter knappt 20 minuter då Sanna Martois kom loss till höger och sköt i mål vid bortre stolpen.

Sedan hade båda lagen sina chanser och bland annat räddade Linnea Strand i Krafts mål ett friläge, medan Ida Vikars för hemmalagets del prickade ribban efter en hörna i halvlekens slutskede. Men 1-1 stod sig till paus.

I andra halvlek fortsatte spelet på samma sätt, och för Krafts del prickade Manngård ribban medan Lassfolk hade två-tre riktigt bra lägen och ett par hörnor var så när att resultera. BK hade bland annat några lägen där bollen smet precis utanför stolpen. I övrigt stod Strand i målet och hela försvaret för en stark insats.

Matchen såg ut att gå mot ett oavgjort resultat, men precis som Kraft fick första ordet i matchen skulle man också få det sista. I den näst sista spelminuten slog Manngård en passning framåt i straffområdet och Lassfolk hann först på bollen och kunde placera den förbi målvakten till 2-1.

– Det är en otrolig känsla, att vi kommit så här långt. Tjejerna vågar spela nu och  förtjänade att vinna. De spelade bra från den första domarsignalen till den sista. Jag är glad för deras skull, säger tränaren Sead Ustic.

I och med segern går Kraft upp till fjärde plats i tabellen, förbi Norrvalla som dock har en match mindre spelad, och  har samma poäng som BK-48 på tredje plats.

På torsdag möter laget FC Komu borta innan det vankas en tre veckor lång sommarpaus.