Senaste

Skön seger i hemmapremiären!

Herrarnas representationslag inledde säsongen på bästa sätt med en 2-1 seger på konstgräset i kylslagna Mosedal. Kraft inledde matchen bra, man vann duellerna på mitten och skapade också några vassa chanser i den första halvleken, bland annat hade Samir Isanovic ett friläge som målvakten räddade. Det var dock gästerna som tog ledningen på en straff sedan bollen olyckligt träffat handen i Kraftsförsvaret, målskytt Kuhmonen i den 30 minuten.

Gästerna kom taggade till den andra halvleken och skapade en del chanser i inledningen men  K-F Eriksson i målet var säkerheten själv och redde ut farligheterna med god hjälp av försvaret. Spelet jämnade ut sig efter en timme och Kraft kunde börja sticka upp i farliga kontringar. Nedim Ibric kunde från sin högerbacksposition avsluta en vass omställning och kvittera matchen i den 70 minuten. Kraft fortsatte att skapa farligheter och matchens lirare Kevin Peth som efter några byten i mitten på andra halvleken fick en mer offensiv roll på mitten kunde på passning av Samir sätta segermålet, helt rättvist.

Kraft fick därmed bästa möjliga start på säsongen och en fin inledning på vappenfirandet, motståndarna FC Vajaakoski tippades av expertisen som ett topp tre lag inför säsongen. Alla i hemmalaget skall ha en eloge för sin insats som lovar gott inför fortsättningen.