Senaste

Kraft 2 tog rättvis derbyseger

Mycket folk hade sökt sig till soliga Centralplanen på måndag kväll då Kraft 2 tog emot Sporting Kristina Academy i div 4. Kraft 2 dominerade första halvleken i stor stil men hade svårt att skapa de riktigt vassa chanserna mot ett lågt försvarande Sporting. Ville Laine satte 1-0 på en vacker frispark ribba in från ca 20 m redan i den 6 minuten. Kraft hade ett gyllene läge att utöka ledningen när Rasmus Krook hade ett friläge från kanten som Sportings målvaktstalang Matias Anttila gjorde en fin parad på.

I den andra halvleken jämnade spelet ut sig en aning även om Kraft fortsättningsvis hade mera bollinhav. Sporting stack upp i en del kontringar och skapade några halvchanser men ingen av målvakterna behövde göra några riktigt svettiga räddningar före inbytte Rijad Badjnevic vann en duell mot Sportings mittförsvar och välförtjänt kunde utöka ledningen i den 84 minuten. 2-0 stod sig matchen till slut. Kraft 2 gick i och med segern upp i ensam serieledning efter fem raka segrar i säsonginledningen.