Senaste

Intensiv och framgångsrik fotbollshelg

Många Kraftlag var i elden över helgen 17-18.9.

Kraft 2 mötte KaIK i Kaskö på lördagen i säsongens sista derby. Kikken stretade länge emot men Kraft åkte hem med välförtjänta tre poäng efter 0-2. Målskyttar Tony Lund och Simon Storgeust. Kraft 2 är därmed fortsatt obesegrade i serien med en match kvar att spela, hemma mot FC Korsholm nästa lördag 24.9. kl 14 på Centralplan.
Krafts damer åkte till Lappo på söndagen och vann enkelt med 0-8 mot Virkiä i seriens sista match. Kraft fick fira seriesegern efter de tre poängen. Målskyttar var Elina Hyöty 2, Fanny Lillås, Adna Memic 2 och Sulafa Ibrahim 3. Nu väntar kval till division 2. Första matchen spelas borta mot KF10 i Karleby. 
Krafts herrar gästade Vaajakoski på söndagen och kom hem med tre poäng i bagaget efter en väl genomförd match. Slutresultatet skrevs 2-4. Samir Isanovic var på spelhumör och stod för 2 mål och förarbetet till de två övriga som sattes av Lukas Sigg och Bekir Kadic. Kraft har i och med segern fortsatt chans att nå kvalserien till div 1. Seriens och kanske säsongens sista hemmamatch spelas nästa söndag 25.9 kl 14.00 på Mosedal. 
Också flera juniorlag spelade över helgen. Här kan nämnas Pojkar 08 (P14) som säkrade seriesegern i nästhögsta serien, div 1, genom att slå Kpv hemma med 6-1 på lördagen. B-juniorerna åkte till Vasa för att möta VPS-j 2 på söndagen. Det blev inga poäng för Kraft i den jämna drabbningen, Vps vann division 1 matchen med 1-0 till slut.